Apple vraagt overheid VS om hulp tegen jailbreaken

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 januari 2011 11:56

Nieuws

Apple heeft de federale overheid in de Verenigde Staten om hulp gevraagd bij het bestrijden van jailbreaken van de iPhone. Volgens Apple maken de jailbreaks inbreuk op hun intellectuele eigendom zoals de bootloader en het besturingssysteem van de iPhone. Dit meldt WALB News van NBC.

In het artikel stelt WALB News dat Apple tegen het U.S. Copyright Office heeft gezegd dat jailbreaks gebruik maken van aanpassingen aan de bootloader en operating systeem, zonder dat hier toestemming voor is geleend. Aangezien op zowel de bootloader als het OS copyrightrechten rusten is jailbreaken volgens Apple hier een inbrak op.

Het is overigens opvallend dat het U.S. Copyright Office eerder nog oordeelde dat jailbreaken geen betrekking heeft op de Digital Millennium Copyright Act en daarom gewoon toegestaan is. Deze regel geld ook voor het unlocken van iPhones. Het is daarom onduidelijk of Apple daadwerkelijk opnieuw bij het U.S. Copyright Office heeft geklaagd of dat WALB News voor het artikel een gedateerde bron heeft gebruikt.

0 Reactie(s) op: Apple vraagt overheid VS om hulp tegen jailbreaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.