Apple vraagt ontwikkelaars zich klaar te maken voor Gatekeeper

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 mei 2012 15:41

Nieuws

Apple moedigt ontwikkelaars van apps voor Mac OS aan zich voor te bereiden op de komst van Gatekeeper. Gatekeeper is een feature die in Mac OS X Mountain Lion zal worden gelanceerd en gebruikers moet beschermen tegen malware.

Gebruikers kunnen al langer op veilige wijze apps downloaden via de Mac App Store. De appwinkel voor de Mac bevat alleen apps die door Apple zijn goedgekeurd. Gebruikers kunnen er dus vanuit gaan dat deze apps veilig zijn. Sommige ontwikkelaars maken echter geen gebruik van de Mac App Store en verspreiden hun software op andere wijze.

Certificaten

Gatekeeper is een functionaliteit waarmee Apple gebruikers wil beschermen die buiten de Mac App Store software downloaden. Ontwikkelaars kunnen een certificaat tekenen voor hun applicaties, plug-ins en andere software met behulp van een Developer ID. Door dit certificaat te controleren kunnen gebruikers voorkomen dat zij malware installeren.

Met behulp van een email moedigt Apple ontwikkelaars aan zich klaar te maken voor de komst van Gatekeeper. Het is niet de eerste keer dat Apple dit doet. Het bedrijf stuurde twee maanden geleden een mail naar ontwikkelaars waarin de Developer ID's werden geïntroduceerd. Ook in deze mail moedigde Apple de ontwikkelaars aan een Developer ID te registreren en zich voor te bereiden op Gatekeeper.

0 Reactie(s) op: Apple vraagt ontwikkelaars zich klaar te maken voor Gatekeeper

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.