Apple vraagt iTunes- en App Store-gebruikers beveiligingsvragen in te vullen

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 april 2012 20:22

Nieuws

Apple is begonnen met het vragen van extra informatie aan iTunes- en App Store-gebruikers. De gebruikers worden gevraagd drie beveiligingsvragen in te vullen, waarmee de gebruikers zichzelf kunnen identificeren zodra zij geen toegang meer hebben tot hun account.

Dit schrijft Mac Observer. Met de drie beveiligingsvragen wil Apple de accounts van gebruikers beter beveiligen tegen kwaadwillenden. Gebruikers krijgen een verzoek de vragen in te vullen zodra zij een app, muzieknummer of boek proberen te downloaden via iTunes. De vragen kunnen zowel vanaf de Mac, iPhone, iPad als iPod touch worden ingevuld.

Soort vragen

Het gaat om vragen als 'Wie was je favoriete leraar?', 'Wat was je eerste auto?' en 'In welke stad werd je voor het eerste gekust?'. Op dit moment is de feature optioneel en kan je er dus ook voor kiezen de vragen niet in te vullen. Naast de beveiligingsvragen is het ook mogelijk een emailadres in te vullen, waarmee je jezelf kan identificeren. Dit moet een ander emailadres zijn dan het mailadres dat je voor je Apple ID gebruikt.

Opvallend genoeg heeft niet iedere gebruiker al de mogelijkheid de vragen in te vullen. Het lijkt er dan ook op dat Apple de beveiligingsupdate in stappen invoert.

0 Reactie(s) op: Apple vraagt iTunes- en App Store-gebruikers beveiligingsvragen in te vullen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.