Apple verzoekt ontwikkelaar kritisch persbericht te herschrijven

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 juni 2013 13:46

iPad

Een persbericht waarin een app-ontwikkelaar stelt dat het gebruikers niet uitmaakt welk platform zij gebruiken is Apple in het verkeerde keelgat geschoten. Apple adviseert de ontwikkelaar zijn kritische persbericht aan te passen.

De ontwikkelaar van de iPhone-app Glide is door Apple via een e-mail aangesproken op het kritische persbericht, dat is geschreven voor de lancering van de nieuwe Glide-app voor de iPhone. Donald Leka, CEO van Glide, schrijft in het persbericht:

"Het maakt consumenten echt niet uit welk platform zij gebruiken, waar hun bestanden zijn opgeslagen en welke bestandstypen of -formaten zij gebruiken. Consumenten willen simpelweg eenvoudig toegang krijgen tot familiefoto's, een brief aan een vriend of een favoriet muzieknummer of TV-programma en deze content op eenvoudige wijze kunnen delen".

Reactie Apple

De afdeling Apple Worldwide Developer Relations laat in een reactie via e-mail aan Leka weten niet gelukkig te zijn met de werkwijze:

"Wij zijn van mening dat het beste persbericht voor een productlancering zich concentreert op dit product. Uw persbericht is geschreven voor de lancering van uw iPhone-app, maar refereert vaker naar andere apps op andere platformen dan de app die wordt gelanceerd. Wij zijn van mening dat klanten, bloggers en media die app-lanceringen volgen gericht zijn op slechts één specifiek platform. Wij adviseren ontwikkelaars dan ook per platform een apart persbericht te schrijven".

Apple vervolgt: "Dit brengt mij op mijn laatste punt: de toon van uw persbericht en de positionering van uw product staat niet alleen lijnrecht op onze primaire marketingboodschap, maar ook op de reden dat Apple bestaat". Het bedrijf rondt de e-mail af met de boodschap "Ik adviseer u uw persbericht met een positievere toon te herschrijven".

0 Reactie(s) op: Apple verzoekt ontwikkelaar kritisch persbericht te herschrijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.