Apple verwijdert iPhone-apps zonder reden

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 maart 2010 17:22

Nieuws

Apple mag volgens uitgelekte licentievoorwaarden zomaar apps schrappen en blijft zelf voor maximaal 50 dollar aansprakelijk. Verwijderen mag zonder opgaaf van reden.

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft een versie van Apple's licentie-overeenkomst voor iPhone-ontwikkelaars gepubliceerd (PDF). De organisatie verkreeg de overeenkomst met een verzoek op de Amerikaanse Freedom of Information-wet nadat ruimtevaartorganisatie NASA een iPhone-app had uitgebracht.

Ontwikkelaars mogen officieel niets uit de licentie-overeenkomst naar buiten brengen. In het contract staat dat Apple zich het recht voorbehoudt om op elk moment zonder opgave van reden apps te verwijderen. Apple's aansprakelijkheid is beperkt tot slechts 50 dollar.

Verboden

Ook verboden is het omzeilen van de drm- of beveiligingsmechanismes van de iPhone en andere Apple-diensten. Hetzelfde geldt voor het mogelijk maken dat anderen iets dergelijks kunnen doen.Reverse-engineering is ook uit den boze.

Volgens de EFF moeten iPhone-ontwikkelaars betere voorwaarden eisen. "Apple zou innovatie en concurrentie moeten omarmen, in plaats van zich te gedragen als een feodale heerser."

0 Reactie(s) op: Apple verwijdert iPhone-apps zonder reden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.