Apple verwijdert 5000 dubbelzinnige apps

Door: tonie-van-ringelestijn | 22 februari 2010 13:45

Nieuws

Apple heeft ruim 5000 iPhone-apps uit de App Store gezet. Het tonen van te veel huid en bikini's is nu ook te aanstootgevend volgens Apple.

Apple heeft een nog strenger beleid ingevoerd voor seksuele verwijzingen in apps, schrijft Techcrunch. Te veel blote huid, bikini's of dubbelzinnigheden zijn nu ook taboe. De ontwikkelaar van Wobble, dat ook is verwijderd, vertelt dat een Apple-medewerker heeft opgesomd wat er voortaan allemaal niet meer mag.

Ook schaatspakken taboe

Het gaat naast plaatjes van vrouwen in bikini of schaatspakken ook om mannen in zwembroek, te veel huid in beeld, silhouetten van mensen en seksuele verwijzingen naar borsten of babes. De Wobble-ontwikkelaar schat dat meer dan vijfduizend apps zijn geschrapt.

Apple voerde eerder de mogelijkheid in voor ontwikkelaars om een app de aanduiding 17+ te geven. "Als we apps met ongepast materiaal vinden, verwijderen we die en vragen we de ontwikkelaar de nodige aanpassingen te maken zodat de app alsnog verspreid kan worden door Apple", stelt Apple nu in een verklaring aan de Wall Street Journal.

'iPad voor gezin'

Volgens de WSJ lijkt het verwijderen van de apps onderdeel van een schoonmaakactie ter voorbereiding op de komst van de Apple-tablet iPad komende maand. Apple wil dat apparaat promoten voor gebruik door gezinnen en scholen.

De App Store telt in totaal ruim 150.000 verschillende apps. Overigens was de app 'Sports Illustrated Swimsuit Edition' maandagochtend nog wel gewoon beschikbaar.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple verwijdert 5000 dubbelzinnige apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.