Apple vervangt loslatende MacBook-bodems - update2

Door: Jasper Bakker | 31 mei 2011 13:59

Nieuws

Apple erkent een fout in de productie van MacBooks: de onderkant kan loslaten. Het stelt een vervangingsprogramma in.

MacBooks die zijn geleverd tussen oktober 2009 en april 2011 kunnen last hebben van deze fout. Het rubberen oppervlak van die Apple-laptops kan losraken van de bodem van de systeembehuizing. Apple geeft klanten een nieuwe bodem voor hun MacBooks, mits die last hebben van dit probleem. Het nu onthulde vervangingsprogramma is geldig tot twee jaar na de aankoop van een MacBook.

Reparatie of doe-het-zelf

Apple biedt getroffen gebruikers twee opties: reparatie door in een Apple Store of bij een geauthoriseerde wederverkoper, of toezending van een doe-het-zelf reparatiekit met handleiding. In het eerste geval moet de klant zelf een Apple-winkel of een -dealer opzoeken en bezoeken. In het tweede geval kan de vervanging via Apple's website worden aangevraagd. Daarvoor moet wel worden ingelogd met een Apple ID, zoals van iTunes of de App Store.

De Mac-maker belooft ook een vergoeding aan MacBook-gebruikers die dit probleem tegen betaling hebben laten repareren. Klanten die betaald hebben voor een reparatie of vervanging vanwege een loszittende MacBook-bodem, kunnen die kosten vergoed krijgen. Zij moeten telefonisch contact opnemen met Apple.

Update:

Het gaat om de witte MacBooks, de consumentenmodellen, met het zogeheten unibody-ontwerp voor de behuizing. De rubberen onderlaag daarvan kan gaan 'lubberen'. Klachten hierover zijn in augustus vorig jaar al opgedoken, maar ook recent nog voorgekomen. De MacBook Pro (waarvan eerst bij dit artikel een afbeelding stond) heeft weliswaar ook een unibody-ontwerp, maar dat is een andere behuizing.

Update2:

In april, mei en juni vorig jaar hebben gebruikers online al geklaagd over loslatende rubberbodems van de MacBook, het model van eind 2009. Hitte door zwaar gebruik (van cpu-belastende software) zou de oorzaak zijn.

0 Reactie(s) op: Apple vervangt loslatende MacBook-bodems - update2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.