Apple vervangt Google Maps in iOS 6

Door: rene-schoemaker | 14 mei 2012 16:00

Nieuws

Apple zet Google Maps aan de kant en komt bij de release van iOS 6 met een eigen kaartendienst. Google Maps werd sinds 2007 gebruikt door Apple op zijn mobiele platform.

Volgens 9to5mac, dat zich baseert op "betrouwbare bronnen", is Apple bezig met een volledig in eigen beheer ontwikkelde kaartenapplicatie, dat redelijk op dezelfde manier werkt als het huidige Google Maps-programma op de iPhone, iPad en iPod Touch, maar zou het volgens de eerder aangehaalde bronnen "schoner, sneller en betrouwbaarder" zijn.

Op zich verandert er aan de voorkant niet eens zoveel. Apple heeft altijd al een dikke vinger in de pap gehad bij het ontwerp van de iOS Maps-applicatie. Maar de achterkant was volledig Google en dat gaat nu dus veranderen. Apple heeft het fundament waarop de kaartenapplicatie rust nu helemaal zelf ontwikkeld. Volgens 9to5mac wordt het meegeleverd bij de eerstkomende nieuwe versie van iOS.

NIeuwe 3D-mogelijkheden

Opvallend aan de door Apple ontwikkelde Maps is de nieuwe 3D-instelling. Die staat niet standaard aan, maar moet door gebruikers worden aangeklikt. Die technologie zou komen van C3 Technologies, dat eigendom is van Apple.

Volgens de fansite werkt Apple ook aan een in eigen huis te ontwikkelen vervanger voor Google Street View, eveneens gebaseerd op de technologie van C3 Technologies. Naar verwachting wordt iOS 6 in juni gepresenteerd, tijdens de World Wide Developers Conference van Apple.

Vorig jaar ging al het gerucht dat Apple zou werken aan een eigen kaartendienst als vervanger voor Google Maps, maar snel werd duidelijk dat die niet met de release van iOS 5 zou meekomen.

0 Reactie(s) op: Apple vervangt Google Maps in iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.