Apple verschijnt op 3 juni 2013 voor de rechter wegens e-boekkartel

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 juni 2012 15:08

Nieuws

De rechtszaak in de Verenigde Staten (VS) tegen Apple en twee uitgevers van e-boeken wordt op 3 juni 2013 behandeld. Het Amerikaanse openbaar ministerie (OM) heeft de partijen aangeklaagd wegens het maken van prijsafspraken.

The Verge schrijft dat rechter Denise Cote deze datum heeft bevestigd tijdens een verhoor dat afgelopen vrijdag in New York plaatsvond. De datum moet alle partijen voldoende tijd geven de zaak voor te bereiden. De rechtszaak is aangespannen tegen zowel Apple als de uitgevers Macmillan en Penguin Group voor het vormen van een e-boekkartel.

Schikking

Het Amerikaanse OM richtte zijn aandacht in eerste instantie ook op de uitgevers Simon & Schuster, HarperCollins Publishers en Hachette Book Group. De drie uitgevers gingen eerder echter akkoord met een schikking die het OM had voorgesteld, waardoor de partijen een rechtszaak wisten te voorkomen.

Ook de Macmillan, Penguin Group en Apple kregen een schikking voorgesteld. De bedrijven weigerden echter akkoord te gaan met de schikking en besloten het geschil in de rechtszaal uit te vechten. Apple ontkende in een online verklaring prijsafspraken te hebben gemaakt met uitgevers van e-boeken.

0 Reactie(s) op: Apple verschijnt op 3 juni 2013 voor de rechter wegens e-boekkartel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.