Apple verplaatst bestellingen voor geheugen van Samsung naar Japan

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 september 2011 14:44

Nieuws

Apple koopt steeds meer geheugen in Japan. Door deze stap zou Apple haar afhankelijkheid van het Zuid-Koreaanse Samsung willen verminderen. Apple is momenteel een grote klant van Samsung en neemt onder andere geheugen van het bedrijf af.

Dit schrijft Digitimes. Het Japanse Toshiba en Elpida Memory zouden een aantal taken van Samsung over gaan nemen. Apple zou met Toshiba een deal hebben gesloten voor de levering van NAND flashgeheugen, terwijl Elpida verantwoordelijk wordt voor de levering van DRAM-geheugen.

Al langer botert het niet tussen Samsung en Apple. De twee bedrijven zijn in een grote hoeveelheid rechtszaken wegens patentschendingen verwikkeld. Apple heeft daarnaast met succes een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Duitsland en drie Samsung Galaxy-smartphones in Nederland weten af te dwingen.

Als reactie hierop heeft Samsung aangekondigd direct na de lancering van de iPhone 5 in zowel Europa als Zuid-Korea een verkoopverbod te gaan eisen. Een anonieme leidinggevende binnen Samsung gaf eerder aan dat de iPhone 5 volgens Samsung inbreuk maakt op een aantal van haar patenten met betrekking op digitale communicatie. De leidinggevende acht de kansen van Samsung in de rechtzaak hoog in.

Samsung is overigens in zowel de markt voor DRAM- als NAND-geheugen een grote speler. Het bedrijf heeft volgens Digitimes momenteel een aandeel van 40% van de DRAM-markt en 30% van de markt voor NAND flashgeheugen in handen.

0 Reactie(s) op: Apple verplaatst bestellingen voor geheugen van Samsung naar Japan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.