Apple vernieuwt iPod, Apple TV en meer

Door: Jeroen Boer | 01 september 2010 21:13

Nieuws

Het kan u niet ontgaan zijn: Apple hield vandaag het Apple Music Event waar topman Steve Jobs zoals verwacht nieuwe iPods, een nieuwe versie van iTunes en de Apple TV aankondigde. Wat is er allemaal nieuw?

Apple heeft zoals verwacht vandaag nieuwe mediaproducten aangekondigd. De belangrijkste producten zijn de nieuwe iPod Touch en de Apple TV. De iPod Touch is qua hardware weer helemaal bij en heeft veel weg van de iPhone 4G. Zo heeft ook de iPod Touch nu het Retina-scherm met een resolutie van 960 x 640. Verder bevat de iPod Touch dezelfde A4-processor, en is dankzij de frontcamera ook FaceTime mogelijk. De camera aan de achterkant kan nu ook in HD opnemen. De behuizing van de iPod Touch is veel dunner dan eerst.

De iPod Touch heeft eindelijk het Retina-scherm.

De iPod Touch kost 229 euro voor 8 GB, 299 euro voor 32 GB en 399 euro voor 64 GB opslagcapaciteit. De nieuwe iPod Touch luidt ook het tijdperk van iOS 4.1 in. Belangrijke verbeteringen zijn dat er HDR-foto’s gemaakt kunnen worden en dat HD-video te uploaden is via wifi. Daarnaast wordt Game Center geïntroduceerd, waarmee het mogelijk wordt om multiplayer-spellen te spelen onder iOS.

Apple TV

Ook de Apple TV is vernieuwd. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de vorige versie is dat het apparaat nu op streamen gericht is en de interne harde schijf is verdwenen. Hij wordt via ethernet of wifi (802.11n) aangesloten op het netwerk en internet. De Apple TV kan bestanden streamen vanaf de pc of er kunnen gehuurde films of tv-series op gekeken worden. Tevens kan er met een iPad naar de Apple TV gestreamd worden. De Apple TV gaat 99 dollar kosten en is voorlopig nog niet in Nederland verkrijgbaar.

De Apple TV is nu zwart en heeft een veel kleinere behuizing.

iPod Shuffle en Nano

Naast de iPod Touch zijn ook de Nano en de Shuffle drastisch veranderd. De vorige uitvoering van de iPod Shuffle kreeg veel kritiek te verduren omdat er geen fysieke bedieningsknoppen meer op het apparaat zelf zaten. Apple heeft geluisterd en de knoppen zijn weer helemaal terug. Net als het vorige model heeft de Shuffle nog steeds VoiceOver waarmee de menustructuur via de koptelefoon te horen is. De Shuffle is er in vijf kleuren, heeft 2 GB geheugen en kost 49 euro.

De knoppen zijn weer terug op de Shuffle.

De iPod Nano heeft misschien nog de meest drastische makeover gekregen. Niet alleen is hij 46 procent kleiner, ook heeft het bekende ClickWheel in de zesde generatie plaats gemaakt voor een aanraakscherm. Opvallend is dat er met geen woord gerept wordt over video (en voor de duidelijkheid: video wordt ook echt niet meer ondersteund op de Nano). De interface doet denken aan iOS met grote pictogrammen. De iPod Nano is er in dezelfde vijf kleuren als de Shuffle en kost 159 euro voor 8 GB geheugen en 189 euro voor 16 GB geheugen.

De Nano heeft geen ClickWheel meer.

iTunes 10

Het laatste product dat vandaag is aangekondigd door Steve Jobs is iTunes 10. Opvallend is dat iTunes nu een sociaal netwerk heeft, dat door Apple heel verwarrend Ping genoemd is (ook Samsung en BlackBerry hebben gelijknamige diensten, zij het dat die anders in functie zijn). Ping in iTunes is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de dienst Last.fm en stelt u in staat om artiesten en vrienden te volgen. Daarnaast wordt u ook op de hoogte gehouden van nieuwe concerten en nieuwe muziek. Ping komt behalve naar iTunes ook naar de iPhone en iPod Touch. iTunes 10 is vanaf vandaag te downloaden.

Met Ping heeft Apple nu een sociaal netwerk.

Registratie Apple Media Event

Het Apple Media Event vond plaats op woensdag 1 september van 19:00 tot ca. 20:30. Als u een Mac, Macbook, iPad, iPhone of iPod Touch hebt, kunt u het evenement onmiddellijk terugzien via Apple's evenementenpagina.

 

Voor Windows-gebruikers zoeken we nog een bruikbare link waarop u de aankondigingen kunt terugkijken.

 

Verder kunt altijd ons liveblog teruglezen van het evenement.

0 Reactie(s) op: Apple vernieuwt iPod, Apple TV en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.