Apple verliest patentenzaak om Android van Motorola

Door: rene-schoemaker | 16 januari 2012 08:40

Nieuws

In een voorlopig besluit heeft de International Trade Commission een patentenclaim van Apple tegen Motorola Mobile afgewezen. Motorola maakt volgens de ITC met Android geen inbreuk op Apples patenten.

Apple vond dat de Droid-telefoons van Motorola inbreuk maakten op drie patenten. Een voorlopig oordeel waarover de ITC in zijn volledigheid nog een besluit over moet nemen, wijst die claims af.

Apple had de aanklacht in oktober 2010 bij de ITC ingediend en startte tegelijkertijd met twee rechtszaken tegen Motorola. Het bedrijf wilde een import- en verkoopverbod van telefoons van Motorola in de Verenigde Staten.

Tot de laatste cent

De zaak tussen Motorola en Apple is er een van de vele die Apple is gestart nadat de vorig jaar overleden Steve Jobs had verklaard tot de laatste cent te willen procederen tegen Android omdat dat besturingssysteem regelrecht “gestolen" zou zijn. Android is van Google en dat bedrijf heeft juist Motorola Mobile overgenomen voor 12 miljard dollar.

Wat het oordeel van de ITC voor gevolgen zal hebben voor andere zaken die Apple heeft aangespannen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld is onduidelijk. Apple heeft nog veel zaken lopen tegen onder meer Samsung en HTC.

0 Reactie(s) op: Apple verliest patentenzaak om Android van Motorola

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.