Apple verliest opnieuw Mexicaanse rechtszaak over merknaam 'iPhone'

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 maart 2013 12:27

iPad

Een tegenvaller voor Apple. Het bedrijf heeft opnieuw een rechtszaak tegen het Amerikaanse bedrijf iFone verloren. Het Mexicaanse hooggerechtshof bevestigt dat iFone de merkrechten op de naam iFone heeft en deze rechten op rechtmatige wijze gebruikt.

Apple en iFone zijn al sinds 2009 in een strijd verwikkeld over de naam iFone. Apple wilde de merknaam iPhone in Mexico

registreren, maar iFone stelt dat 'iPhone' te veel lijkt op 'iFone'. De Mexicaanse concurrentiewaakhond stak dan ook een stokje voor het plan van Apple.

Schadevergoeding

The Wall Street Journal meldt dat de rechter dan ook van mening is dat Apple fout zit en zijn smartphone niet onder de naam 'iPhone' mag aanbieden. iFone heeft al aangekondigd een schadevergoeding te gaan eisen van Apple. Het is nog onduidelijk hoe hoog de schadevergoeding is. Advocaat Eduardo Gallastegui van iFone stelt dat het bedrijf volgens de Mexicaanse wet 40 procent van omzet op onrechtmatige verkopen mag vorderen.

De naam iFone is in 2003 geregistreerd, ruim vier jaar voordat de originele iPhone op de markt verscheen. iFone is overigens zelf geen producent van smartphones. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee via internet een telefoonverbinding kan worden opgezet.

0 Reactie(s) op: Apple verliest opnieuw Mexicaanse rechtszaak over merknaam 'iPhone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.