Apple verliest Japanse patentrechtszaak van Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 augustus 2012 14:15

Nieuws

Slecht nieuws voor Apple. De Japanse rechter oordeelt dat het Zuid-Koreaanse Samsung geen inbreuk maakt op patenten van Apple.

CNET meldt dat de Japanse rechter Shoji Tamotsu oordeelt dat Samsung zich niet schuldig maakt aan patentschending. Apple was van mening dat Samsung inbreuk maakt op een aantal patenten die betrekking hebben op het synchroniseren van muziek en video. Het bedrijf spande daarom in Japan een rechtszaak aan tegen het bedrijf.

Schadevergoeding in VS

De nederlaag voor Apple komt kort nadat de Amerikaanse rechter Lucy Koh oordeelde dat Samsung inbreuk maakt op een aantal patenten met betrekking op het ontwerp van de iPhone en iPad. De Galaxy S-smartphones en Galaxy Tab 10.1 zouden te veel lijken op Apple's iPhone en iPad. Samsung moet daarom een schadevergoeding van maar liefst 800 miljoen euro betalen.

Ook oordeelde de rechtbank in Zuid-Korea vorig week dat zowel Apple als Samsung inbreuk maken op elkaars patenten. Beide bedrijven moeten elkaar daarom een schadevergoeding betalen en mogen daarnaast tien verschillende apparaten niet langer in Zuid-Korea verkopen. Het gaat onder andere om de Galaxy S II van Samsung en de iPhone 4 en iPad 2 van Apple. De rechtbank verwacht overigens niet dat klanten de Galaxy S II met de iPhone zullen verwarren.

0 Reactie(s) op: Apple verliest Japanse patentrechtszaak van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.