Apple verliest Italiaans hoger beroep en moet 900.000 euro betalen

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 maart 2012 13:16

iPad

Apple kreeg vorig jaar een boete van 900.000 euro opgelegd door de Italiaanse mededingingsautoriteit. Het bedrijf besloot de boete aan te vechten. De Italiaanse rechter blijkt Apple's hoger beroep echter te hebben afgewezen.

De Italiaanse mededingingsautoriteit stelt dat Apple klanten misleidt door de AppleCare-pakketten aan te bieden waarmee klanten garantie op producten kunnen uitbreiden naar twee jaar. Apple zou klanten niet hebben gemeld dat zij volgens het Europees recht naast de éénjarige fabrieksgarantie standaard recht hebben op extra garantie.

Gevolgen

Door het afwijzen van het hoger beroep moet Apple de boete van 900.000 euro gewoon betalen. De boete is opgedeeld uit twee delen. Apple betaalt 400.000 euro voor het niet informeren van consumenten over de bestaande wettelijke garantie. De overige 500.000 euro moet Apple afstaan voor het verkopen van de AppleCare-garanties.

Daarnaast moet het bedrijf op pagina's over AppleCare op zijn Italiaanse website een waarschuwing plaatsen waarin consumenten worden gewezen op hun rechten. Hiervoor krijgt Apple 90 maanden de tijd.

0 Reactie(s) op: Apple verliest Italiaans hoger beroep en moet 900.000 euro betalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.