Apple verkoopt bijna 12 miljoen iPads in 2012

Door: Elmar Rekers | 25 april 2012 11:29

iPad

Apple heeft in het eerste kwartaal 11,8 miljoen iPads verkocht. Daarnaast gingen er in diezelfde periode 35,1 miljoen iPhones over de toonbank. Apple maakte dinsdag bekend dat dit een winst van 11,6 miljard dollar tot gevolg had.

"We zijn zeer tevreden met de ruim 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads die er zijn verkocht", laat ceo Tim Cook weten over Apples tweede fiscale kwartaal van 2012. "De nieuwe iPad is ontzettend goed van start gegaan. Later dit jaar zullen we nog veel meer innovatieve dingen van Apple laten zien."

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Apple bekend dat de iPhone-verkoop met 88 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bij de iPad is er zelfs sprake van een stijging van 151 procent. De tablet van Apple maakt volgens Tim Cook vooral een opmars op de zakelijke markt.

iPod op zijn retour

Zoals eerdere cijfers van Apple al aangaven is de iPod op zijn retour. Er gingen in de eerste drie maanden van 2012 7,7 miljoen van deze mediaspelers over de toonbank, een daling van vijftien procent. Toch kan Apple terugkijken op een uitermate sterk begin van 2012, want er werd een totaalomzet gedraaid van 39,2 miljard dollar. Daar waar een omzet van 36,8 miljard dollar werd verwacht.

Voor het lopende kwartaal, dat eindigt op 30 juni, verwacht Apple een omzet van 34 miljard dollar te realiseren.

0 Reactie(s) op: Apple verkoopt bijna 12 miljoen iPads in 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.