Apple verkoopt 1,3 miljoen Apple TV's in het derde kwartaal

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 oktober 2012 15:07

Mac

De Apple TV is in het derde kwartaal van 2012 1,3 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011.

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Apple, die door Apple-CEO Tim Cook tijdens een conference call bekend werden gemaakt. Apple verkocht in 2012 tot en met het derde kwartaal 5 miljoen Apple TV's. Desondanks blijft de Apple TV voor Apple een relatief lage prioriteit hebben. Cook noemde het apparaat 'een geliefde hobby' van het bedrijf.

Nieuwe Apple TV

Apple lanceerde in maart een vernieuwde versie van de Apple TV, die onder andere ondersteuning biedt voor 1080p video. De introductie van dit nieuwe model heeft dus een flinke bijdrage geleverd aan het succes van de mediaspeler. De huidige generatie Apple TV is uitgerust met een Apple A5-processor en 512MB werkgeheugen.

Met de Apple TV kan je via AirPlay eenvoudig video, muziek en foto's uit je iTunes-bibliotheek streamen naar je HDTV. Ook is het mogelijk het scherm van bijvoorbeeld je iPad via de Apple TV op je TV te vertonen. Het apparaat is te koop voor 111 euro.

0 Reactie(s) op: Apple verkoopt 1,3 miljoen Apple TV's in het derde kwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.