Apple verdubbelt donaties van medewerkers aan goede doelen

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 september 2011 20:34

Nieuws

Apple heeft een liefdadigheidsproject opgezet waarbij het bedrijf de donaties van werknemers aan goede doelen verdubbeld. Voor iedere euro die de werknemer doneert geeft Apple ook een dollar aan het goede doel. Het project is momenteel alleen beschikbaar voor fulltime medewerkers in de Verenigde Staten.

MacRumors heeft inmiddels van een woordvoerder van Apple bevestiging gekregen over het bestaan van het programma. Het donatieprogramma gaat op 15 september van start. Apple's nieuwe CEO maakte in een email aan alle medewerkers bekend alle donaties tot 10,000 dollar te verdubbelen.

Het goede doelenproject is momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. In de email schrijft Tim Cook dat het project in de toekomst in andere delen van de wereld beschikbaar moet komen. Daarnaast stelt het bedrijf geïnspireerd te zijn door de vrijgevigheid van haar medewerkers en met het project het verschil dat medewerkers kunnen maken te willen vergroten.

Een vertaling van de email van Tim Cook:

Team:

Ik ben blij aan te kondigen dat we van start gaan met een nieuw programma voor het verdubbelen van donaties aan goede doelen. We zijn erg geïnspireerd door de vrijgevigheid van onze collega's, die teruggeven aan de gemeenschap. Dit programma gaat deze individuele giften vergroten.

Vanaf 15 september wordt iedere dollar die je doneert aan een non-profit organisatie door Apple verdubbeld, met een maximum van 10,000 dollar per jaar. Het programma is in eerste instantie beschikbaar voor fulltime medewerkers in de Verenigde Staten en wordt na verloop van tijd ook in andere delen van de wereld geïntroduceerd.

Bedankt allemaal voor het harde werk dat jullie hebben geleverd om een verschil te maken, zowel hier bij Apple als in het leven van anderen. Ik ben verschrikkelijk trots om deel uit te zijn van dit team.

Als je meer informatie wilt krijgen over het programma kun je deze vinden op HRWeb, dat eenvoudig te bereiken is via AppleWeb.

Tim

0 Reactie(s) op: Apple verdubbelt donaties van medewerkers aan goede doelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.