Apple verdubbelt capaciteit van brandstofcellen bij iCloud-datacenter

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 december 2012 13:32

iPad

Apple verdubbelt de capaciteit van zijn brandstofcelinstallatie bij zijn iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina in de Verenigde Staten (VS). De brandstofcellen leveren op dit moment vijf megawatt aan vermogen aan het datacenter. Apple verdubbelt dit naar tien megawatt.

Dit blijkt uit documenten die Apple vorige maand bij de staat North Carolina indiende. De documenten werden ontdekt door Charlotte News Observer. De brandstofcelinstallaties die Apple inzet zijn geleverd door Bloom Energy. Iedere Bloom Energy Server neemt ongeveer één parkeerplaats in beslag en levert 200 kilowatts aan vermogen. Om tien megawatt aan vermogen op te wekken met brandstofcellen heeft Apple dus vijftig Bloom Energy Servers nodig. De brandstofcellen zetten methaan dat afkomstig is van een nabijgelegen vuilstortplaats om in energie.

'Milieuvriendelijkste datacenter ooit'

Apple stelt dat het datacenters het meest milieuvriendelijke datacenter dat ooit gebouwd is moet worden. Het datacenters is naast de brandstofcelinstallatie ook voorzien van een grote hoeveelheid zonnepanelen, die in totaal 20 megawatt aan vermogen leveren. Apple speelt hiermee in op kritiek die het bedrijf eerder kreeg van onder andere Greenpeace, die stelde dat Apple zich te weinig inzet om op duurzame wijze te opereren.

Apple kondigde in mei nog aan zijn iCloud-datacenter in Maiden volledig op duurzame energie te willen laten draaien. Het verdubbelen van de capaciteit van de brandstofcelinstallaties is waarschijnlijk dan ook een stap om dit doel te bereiken. Het is niet bekend of Apple's datacenter inmiddels inderdaad volledig met duurzame energie wordt aangedreven.

0 Reactie(s) op: Apple verdubbelt capaciteit van brandstofcellen bij iCloud-datacenter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.