Apple verbiedt browsers voor minderjarigen

Door: andreas-udo-de-haes | 04 maart 2011 11:22

Nieuws

Opera is de eerste niet-Apple browser die is goedgekeurd in de Mac App Store, maar alleen voor 17 jaar en ouder. Apple verbiedt de jeugd alle browsers, behalve Safari, zo blijkt.

De Opera-browser is de eerste ‘externe’ browser die door de ballotagecommissie van de Mac App Store is gekomen. Echter, de software is alleen voor 17+. De Noren nemen het sportief op en publiceerden een hilarische reactie.

Beter 18+

“Ik ben zeer verontrust”, zegt Jan Standal, VP of Desktop Products for Opera Software. “Zeventien is wel heel jong, en ik betwijfel of mensen van die leeftijd al met zo’n applicatie kunnen omgaan. Het is namelijk zeer snel en heeft veel verschillende functionaliteiten. Ik denk dat de downloadgrens ten minste 18 jaar moet zijn.”

Het verbieden van browsers aan minderjarigen blijkt standaardbeleid van Apple. Wie een blik werpt in de appwinkel voor iPhone en iPad ziet al snel dat Apple alle browsers ongeschikt acht voor de jeugd. Deze paternalistische ‘kijkwijzer’ voor het internet is het zoveelste voorbeeld van arbitraire beleid van Apple in zake goedkeuring van apps.

Arbitrair App Store beleid

Immers, Apple’s eigen browser, Safari, is al voorgeïnstalleerd. En in de gebruiksvoorwaarden van Safari staat nergens iets over een minimum surfleeftijd. Wel zegt Apple zich te vrijwaren van aansprakelijkheid als een gebruiker van Safari onverhoopt aanstootgevende, onzedige of dubieuze content tegenkomt. Browsen met Safari is expliciet op eigen risico. Voor andere browsers is Apple een stuk strenger.

Gelukkig heeft Opera een workaround voor de jeugd: de eigen site. “Wij vragen niet naar je leeftijd en je creditcard nummer,” sneert Opera. “Maar alsjeblieft, zorg dat je toestemming van je ouders hebt voordat je deze browser gebruikt.”

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple verbiedt browsers voor minderjarigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.