Apple TV gaat Bluetooth-toetsenborden ondersteunen

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 december 2012 11:58

Mac

Apple gaat de Apple TV voorzien van ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden. Dit blijkt uit de nieuwste betasoftware voor de mediaspeler, die een Bluetooth-menu bevat waarmee je draadloze toetsenborden kunt koppelen met het apparaat.

De komst van Bluetooth vereenvoudigt de besturing van de Apple TV. Zo maakt een toetsenbord de bestaande afstandsbediening van de mediaspeler overbodig. Zo kan je met behulp van de pijltjes op je toetsenbord door het menu van het apparaat bladeren, terwijl je met behulp van de Enter-toets content kan laten afspelen.

Sneller zoeken

Een ander groot voordeel van een Bluetooth-toetsenbord is de snelheid waarmee je zoekopdrachten kunt uitvoeren. Dit doe je in de huidige Apple TV met behulp van de afstandsbediening, waarmee je letters selecteert op je televisie. Met behulp van het toetsenbord typ je simpelweg de zoekopdracht in, wat veel tijd scheelt.

De betaversie van de Apple TV biedt alleen de mogelijkheid een Bluetooth-toetsenbord aan het apparaat te koppelen. Andere Bluetooth-accessoires, zoals speakers en muizen, kunnen in de betaversie niet worden gekoppeld. De komst van Bluetooth biedt accessoiresmakers echter wel de mogelijkheid een eigen afstandsbediening te ontwikkelen voor de Apple TV.

0 Reactie(s) op: Apple TV gaat Bluetooth-toetsenborden ondersteunen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.