Apple troeft Microsoft op alle fronten af

Door: rene-schoemaker | 29 april 2011 14:48

Nieuws

Apple is nu op alle bedrijfsmatige fronten groter dan Microsoft. Cupertino was al veel groter qua beurswaarde, daarna schoot het Microsoft qua omzet voorbij en nu boekt Apple ook meer winst.

Het zal Steve Ballmer niet lekker zitten dat ondanks een toename van de winst van 31 procent vergeleken met vorig jaar, Steve Jobs toch meer dollars in zijn zakken kan stoppen. En dat betekent dat Apple Microsoft nu op alle fronten de baas is.

Een jaar geleden, na de introductie van de iPad, knalde de beurskoers van Apple omhoog en na een spannende inhaalrace schoot de totale beurswaarde van Apple boven die van Microsoft uit. Nog steeds is die zo geheten marktkapitalisatie van Apple hoger dan die van Microsoft.

IPhone en iPad zijn killers

Dat gold ook voor de kwartaalomzetten. In oktober kwam de omzet van Apple uit boven die van Microsoft en opnieuw was de iPad daarvan de oorzaak, nadat de iPhone in de afgelopen jaren al had gezorgd voor een flinke opkikker van de omzet. En nu dus de winst. Apple behaalde in zijn laatste kwartaal 5,99 miljard dollar, terwijl Microsoft nu een winst van 5,23 miljard dollar presenteert.

De omzet van Microsoft was 16,43 miljard dollar. Een schijntje vergeleken met dat van Apple, dat 24,67 miljard dollar aan omzet noteerde. Zo’n beetje de helft van de omzet komt uit de verkopen van de iPhone, iPads en commissies uit de AppStore. Microsoft moet in die markt nog beginnen. Het succes van de samenwerking met Nokia zal over ongeveer een jaar moeten blijken.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple troeft Microsoft op alle fronten af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.