Apple trekt deze maand stekker uit Ping

Door: Elmar Rekers | 13 september 2012 11:02

iPhone

Apple zal op 30 september een punt zetten achter zijn eigen sociale netwerk Ping. Dat maakt Apple bekend op de Ping-pagina binnen iTunes. Tot die tijd worden er ook geen nieuwe leden meer toegelaten.

Geruchten over het stopzetten van Ping gaan al maanden rond, en eind deze maand lijkt Apple dus ook daadwerkelijk de stekker uit het project te trekken. Vermoedelijk gebeurt dit omdat er te weinig mensen gebruikmaken van Ping.

iTunes 11

Naast de iPhone 5 en een reeks nieuwe iPods, onthulde Apple woensdag ook iTunes 11. In deze nieuwe versie van de mediaplayer zal Ping niet langer aanwezig zijn. In plaats daarvan vergroot Apple de integratie van Facebook en Twitter in iTunes, net zoals dat ook het geval is in het nieuwe iOS 6.

Ping werd geïntroduceerd in iTunes 10 en moest volgens Apple uitgroeien tot een groot sociaal netwerk waarbij muziek een centraal rol speelt. Gebruikers die in Ping afspeellijsten hebben aangemaakt, zullen deze overigens niet verliezen. Apple zegt deze namelijk over te zetten naar de iMixes dienst.

0 Reactie(s) op: Apple trekt deze maand stekker uit Ping

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.