Apple treft schikking met twee New Yorkse winkels wegens 'namaak-producten'

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 september 2011 19:35

Nieuws

Apple heeft een schikking getroffen in een rechtzaak tegen twee winkels in New York. De twee winkels, Apple Story en Fun Zone, zouden inbreuk hebben gemaakt op het merkenrecht van Apple. Beide winkels blijven ontkennen iets verkeerd te hebben gedaan. De schikking moet nog worden goedgekeurd door een Amerikaanse rechter Kiyo Matsumoto.

Dit schrijft Reuters. De twee winkels verkopen onder andere iPhone en iPod hoesjes. Apple stelt dat het ontwerp van deze hoesjes te veel lijkt op de iPhone en iPod. Daarnaast zouden de hoesjes de tekst 'Designed by Apple in California. Assembled in China.' bevatten. Deze tekst is ook op authentieke Apple-apparaten te vinden. De naam van de winkel Apple Story zou daarnaast te veel lijken op Apple Store, een merknaam die Apple heeft geregistreerd.

Beide winkels hebben inmiddels een schikking getroffen met Apple. Zowel Apple Story als FunZone hebben beloofd alle producten met het woord 'Apple' of andere geregistreerde merknamen van Apple te verwijderen uit hun winkels. Apple Story is daarnaast akkoord gegaan met het wijzigen van haar naam. Daarnaast wordt een groot reclamebord in de vorm van een iPhone verwijderd uit haar winkel.

Apple diende op 25 juli een klacht in tegen de twee winkels wegens inbreuk op haar merkenrecht. In de rechtzaal zei Apple prive detectives voor honderden dollars aan accessoires die inbreuk maken bij beide winkels te hebben laten kopen. Op 27 juli kreeg Apple daarnaast toegang tot de zakelijke mailaccounts van beide bedrijven. In deze mailaccounts zoekt Apple naar aanwijzingen over de leveranciers die de producten hebben geleverd.

Apple Story in New York (Bron: Greg Autry via BirdAbroad

0 Reactie(s) op: Apple treft schikking met twee New Yorkse winkels wegens 'namaak-producten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.