Apple: 'Traag Microsoft heeft Office-omzet verloren'

Door: chris-koenis | 24 april 2014 16:00

Nieuws

Microsoft heeft flink wat omzet laten liggen door zo lang te wachten met de introductie van Office op de iPad. Dat claimt Apple-CEO Tim Cook. Toch is hij content dat dit alsnog gebeurd is.

Want ook de Apple-topman begrijpt wat voor gewicht Microsofts kantoorsoftwarepakket heeft. Microsoft introduceerde eind maart na jarenlang uitstellen de eerste drie Office-apps (Word, Excel en PowerPoint) op de iPad. Binnen 9 dagen waren de apps 12 miljoen keer gedownload.

Hij denkt dan ook dat Microsoft omzet heeft laten liggen. "Als het eerder was gebeurd, was het beter geweest voor Microsoft", zegt Cook tijdens een praatje met analisten bij de kwartaalcijfers van Apple, waaronder onze IDG News Service. "Ik begrijp wel degelijk dat Office een ontzettend belangrijke franchise is in het bedrijfsleven. Ik verwelkom Microsoft dan ook van harte in de App Store."

'Beter laat dan nooit'

Cook denkt dat Microsoft volop had kunnen profiteren wanneer zij Office eerder naar de iPad hadden gebracht, al is het volgens de Apple-CEO beter laat dan nooit dat dit toch is gebeurd.

Microsoft bracht eind maart week eindelijk zijn Office-producten Word, Excel en PowerPoint uit voor Apple's populaire iPad-tablet. Maar hoe verhoudt deze suite zich ten opzichte van bestaande (gratis) opties?

De introductie kan niet los gezien worden van de strategie (mobile-first, cloud-first) van Microsofts nieuwe CEO Satya Nadella. Kort na zijn aanstelling was Office naar de iPad een feit. Teken van een toekomst vol vriendschap tussen de twee kemphanen?

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Apple: 'Traag Microsoft heeft Office-omzet verloren'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 april 2014 15:11 Anoniem
    Een iPad of tablet is nog altijd geen computer maar eerder speelgoed.
    Foto's, games en movies blijven in hoofdzaak de meest gebruikt items op die zaken! Een boek of de kranten lezen net zoals sociale media kan ik ook nog begrijpen. Maar Office, fotobewerking en technish tekenen??? Als het er deftig moet aan toe gaan schiet zo'n tablet nogal wat te kort!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.