Apple tikt verkoper van Franse Apple Store op de vinger na twintig minuten overwerken

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 mei 2013 15:01

Mac

Apple wil niet dat personeel van Franse Apple Stores overwerkt. Het bedrijf tikt een verkoper van de Parijse Apple Store op zijn vingers nadat de man twintig minuten heeft overgewerkt.

Dit schrijft de Franse krant Le Parisien. Thomas Bordage, een verkoper in de Franse Apple-winkel, ontving een brief waarin hij werd verzocht bij Apple op gesprek te komen. Apple liet de verkoper tijdens het gesprek weten dat hij twintig minuten te lang had gewerkt. Het bedrijf dreigt met sancties.

Rechtszaak tegen Franse vakbonden

Apple verloor in maand een rechtszaak tegen Franse vakbonden. De vakbonden waren de rechtszaak begonnen aangezien Apple personeel liet overwerken op avonden en ‘s nachts, zonder werknemers hiervoor extra te betalen. Apple-personeel in Frankrijk ging in staking. De rechter oordeelde dat deze werkwijze inderdaad niet correct is.

Thomas Bordage was één van de leiders van de Franse stakingen bij Apple, die in september plaatsvonden. Bewijs dat dit voor Apple reden is geweest de verkoper extra hard aan te pakken is er niet. Het is echter wel opvallend dat uitgerekend Bordage door twintig minuten over te werken in de problemen komt.

Kans op ontslag is klein

Het is niet duidelijk welke sancties Apple Bordage precies wil opleggen. De kans dat Apple de verkoper ontslaat is echter klein, aangezien hij een vakbond vertegenwoordigd. De Franse vakbond SUD waarschuwt in ieder geval voor ‘een ongekend conflict’ indien Apple besluit Bordage toch te ontslaan.

0 Reactie(s) op: Apple tikt verkoper van Franse Apple Store op de vinger na twintig minuten overwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.