'Apple testte 4K-video's voor Apple TV'

Door: jeroen-kuiper | 19 juni 2015 09:56

Nieuws

De huidige versie van Apple TV ondersteunt een resolutie van 1080p, maar Apple heeft in 2013 met 4K-films geëxperimenteerd. Voorlopig lijkt de 4K-ondersteuning nog op zich te laten wachten.

Uit een op WikiLeaks gelekt document van Sony blijkt dat Apple in 2013 licenties af heeft gesloten met het bedrijf voor een aantal 4K-films. In de overeenkomst stond dat Apple de films alleen intern mocht gebruiken voor tests 'om zich voor te bereiden op het tonen van de video's op een video-on-demand en digitaal home entertainmentsysteem'. Het lijkt er op dat daarmee wordt bedoeld dat de video's mochten worden gebruikt om ze op de nieuwste versie van Apple TV te testen. Lees ook: Nu Apple TV kopen, of toch niet?

Nog geen 4K-video's op Apple TV

Wanneer de nieuwe versie van Apple TV er gaat komen is nog niet bekend, maar die zal waarschijnlijk nog geen 4K-video's ondersteunen. Apple vindt andere features belangrijker en lijkt de 1080p-resolutie voorlopig voldoende te vinden. Daarnaast leveren de 4K-video's veel meer dataverkeer op omdat de consumenten vier keer zoveel bandbreedte verbruiken. De nieuwe versie van Apple TV krijgt wellicht wel een live tv-aanbod, een nieuwe afstandsbediening en is te besturen met Siri.

0 Reactie(s) op: 'Apple testte 4K-video's voor Apple TV'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.