Apple test 4G LTE-netwerk op iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 augustus 2011 16:22

iPad

Het lijkt er op dat Apple bezig is met het testen van Long Term Evolution (LTE). Boy Genius Report schreef vorige week over een iPhone met LTE-functionaliteit die door telecomproviders zou worden getest. MacRumors heeft het plist-bestand dat hiervoor gebruikt zou worden aangetroffen in iOS 5.

LTE is een data-overdrachtsysteem waarmee downloadsnelheden kunnen worden behaald van tenminste 100 Mbps en uploadsnelheden van 50 Mbps. LTE wordt gezien als de laatste stap naar 4G.

De iPhone die Boy Genius Report vorige week beschreef zou zijn voorzien van een speciaal ontworpen versie van iOS waarmee verbinding kan worden gelegd met een LTE-netwerk. Om dit mogelijk te maken bevat de versie van iOS een property list file (.plist) voor LTE.

MacRumors zegt nu dezelfde .plist ook in de laatste paar betaversies van iOS aangetroffen. Opvallend is dat niet iedere build van de betaversies de .plist bevatten. Deze is alleen aangetroffen in de beta voor de GSM-versie van de iPhone 4 en de CDMA-versie van de iPad 2.

0 Reactie(s) op: Apple test 4G LTE-netwerk op iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.