Apple telt op naar 50 miljard App Store downloads

Door: Elmar Rekers | 03 mei 2013 10:10

iPad

Apple heeft op zijn website een teller geplaatst die optelt naar de 50 miljardste download uit de App Store. Dit slechts veertien maanden nadat de mijlpaal van 25 miljard downloads werd bereikt. Apple opende de digitale softwarewinkel in 2008.

Momenteel staat de teller op ruim 49,2 miljard downloads. Apple looft, net als in maart 2012, 10.000 dollar uit aan degene die de teller over de mijlpaal tilt. Dit zal als een iTunes-cadeaubon worden uitgekeerd, waarmee diegene zijn iPhone, iPad en iMac dus volledig kan volgooien met apps en muziek.

Ook de eerste vijftig mensen die na de 50 miljard een app downloaden, krijgen van Apple een iTunes-tegoedbon. Zij moeten het doen met 500 dollar iTunes-krediet. Naast de teller, heeft Apple op zijn website ook een lijst gepubliceerd met de meest gedownloade apps allertijden voor de iPhone en iPad, zowel betaald als gratis.

Populairste apps iPhone en iPad

Het gaat hierbij om apps per land. In Nederland voeren WhatsApp en Angry Birds de lijst met betaalde iPhone-apps aan, Facebook en Skype zijn de meest gedownloade gratis applicaties. Op de iPad betalen de meeste gebruikers voor Pages en Angry Birds HD, in de lijst met gratis apps zijn Nu.nl en Buienradar HD het meest geïnstalleerd.

0 Reactie(s) op: Apple telt op naar 50 miljard App Store downloads

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.