Apple-storing frustreert app-developers

Door: Jasper Bakker | 27 september 2011 08:15

Mac

iOS-developers zijn in-app omzet misgelopen door een storing in Apple's App Store. Een verplichte controle voor in-app aankopen lag ruim een etmaal plat.

De storing is donderdagavond Amerikaanse tijd begonnen en heeft geduurd tot vrijdagavond. Een https-server van Apple was offline waardoor verificatie van in-app aankopen niet mogelijk was. Officieel is de storing opgelost, maar een enkele developer tweet nog dat hij tegen problemen aanloopt.

72% van App Store-omzet

Anderen tweeten, sinds vrijdagnacht, dat de storing is verholpen. Zij kunnen weer verdienen aan de verkoop van in-game items, e-magazines en andere content binnen iOS-apps. De verdiensten aan in-app aankopen zijn naar schatting goed voor 72 procent van alle omzet die via Apple's App Store loopt. Apple zelf strijkt daar 30 procent van op.

Het probleem dat developers parten speelde, was het platliggen van een - niet-verplichte - controle die de App Store uitvoert op aankopen van content vanuit apps zelf. Volgens geruchten zijn er vervalste 'aankoopbonnen' (receipts) opgedoken in dit systeem van Apple. Feit is in ieder geval dat de verifyReceipt-functie offline was. In-app aankopen waren daardoor niet veilig mogelijk. Deze storing is donderdag opgemerkt door onder meer techmagazine Wired en gadgetblog Engadget.

'Kassabonnen'

Maandagmiddag was de bewuste controlefunctie gewoon online. Bij bezoek met een webbrowser levert dat schijnbaar een foutmelding op, maar dat is een correcte code voor het indienen van 'kassabonnen', volgens Apple's eigen overzicht van statusmeldingen. De testomgeving, die tijdens de storing wel functioneerde, geeft dezelfde melding.

0 Reactie(s) op: Apple-storing frustreert app-developers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.