Apple stopt verkoop snellere SSDs voor MacBook Air door externe fabrikant

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 december 2010 11:30

Nieuws

Het nieuwe model van de MacBook Air wordt door Apple standaard geleverd met een Solid State Drive (SSD). Dit geheugen maakt de laptop aanzienlijker sneller, door het 'bottleneck-effect' van traditionele harde schijven weg te nemen. Voor mensen die de SSD-modules van Apple te langzaam vinden biedt PhotoFast de mogelijkheid deze te upgraden met een nog snellere SSD. Apple claimt nu dat PhotoFast hiermee mogelijk intellectuele eigendommen schendt en heeft het bedrijf daarom gevraagd de verkoop te staken.

PhotoFast heeft besloten in te gaan op het verzoek van Apple en de verkoop van de SSD-modules te staken. Dit betekent niet zo zeer dat zij het met Apple eens zijn dat zij intellectuele eigendommen schendt. Het bedrijf heeft namelijk belang bij het houden van een goede relatie met Apple, aangezien PhotoFast ook accessoires voor de iPhone levert die onderdeel zijn van Apple's 'Made for iPhone'-programma. Accessoires die onderdeel zijn van dit programma dragen de goedkeuring van Apple en werken goed samen met de iPhone.

Bij het bottleneck-effect wordt de snelheid van de laptop afgeremd door de snelheid van de harde schijf. De SSD-controllers die Apple gebruikt worden door Toshiba geleverd en bieden een snelheid van 160MB/s. De vervangende modules van Photofast zijn sneller en behalen een snelheid van 200 tot 250MB/s.

0 Reactie(s) op: Apple stopt verkoop snellere SSDs voor MacBook Air door externe fabrikant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.