Apple stopt met de iPod shuffle en iPod classic

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 september 2011 13:09

iPhone

Apple gaat de productie van de iPod shuffle en iPod classic stopzetten. De iPod classic maakt gebruik van een traditionele harde schijf met platters, schijven waarop een dunne film van magnetisch materiaal aangebracht is. Het stopzetten van dit product lijkt een logische stap aangezien Apple steeds meer overstapt op flashgeheugen.

Dit heeft een anonieme tipgever tegen TUAW gezegd. TUAW schrijft dat de bron geen analist is. De iPod classic is gebaseerd op de originele iPod van ruim tien jaar geleden. Het apparaat heeft dan ook veel overeenkomsten met de originele iPad, zoals de 'traditionele' harde schijf en het scrollwiel. De iPod shuffle is grotendeels vergelijkbaar met de iPod nano, al heeft het apparaat geen scherm.

Mocht Apple de productie van de iPod shuffle en iPod classic stopzetten halveert het bedrijf het aantal iPod-modellen dat zij verkoopt. Alleen de iPod nano en iPod touch zouden overblijven. De iPod touch krijgt naar verwachting nog dit jaar een update. De vijfde generatie iPod touch is waarschijnlijk hardwarematig nagenoeg identiek aan de vierde generatie. Het apparaat zou alleen een vernieuwde ambient light sensor en een oleofobische coating op het beeldscherm krijgen. Deze coating zorgt er voor dat vette vingers eenvoudiger te verwijderen zijn.

Ook wat betreft uiterlijk lijken er geen grote wijzigingen doorgevoerd te worden. Wel gaan er veel geruchten dat de vijfde generatie iPod touch in het wit beschikbaar zijn. Inmiddels zijn er verschillende witte iPod touch-onderdelen opgedoken die voor de vijfde generatie bedoeld zouden zijn. Het gaat hierbij om een voorkantje en een koptelefooningang.

0 Reactie(s) op: Apple stopt met de iPod shuffle en iPod classic

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.