Apple stelt revolutie uit tot iPhone 6

Door: Redactie Computer!Totaal | 19 april 2011 16:34

Mac

De iPhone 5 zal slechts een doorontwikkelde versie van de iPhone 4 zijn. Wie op revolutionaire veranderingen in het smartphone ontwerp van Apple zit te wachten, kan in 2012 zijn hart ophalen met de iPhone 6.

Hoewel nog allerminst zeker is wat de specificaties van de iPhone 5 worden en er ook nog geen lanceerdatum bekend is, doen de eerste geruchten over een mogelijke opvolger alweer de ronde. Volgens AppleInsider krijgt de iPhone 5 dezelfde look-and-feel als de iPhone 4, maar wordt deze – in tegenstelling tot het huidige type – uitgerust met een dualcore A5-processor en een 8 megapixel camera. Wie op revolutionaire veranderingen had gehoopt, komt bedrogen uit. De iPhone 6 moet ergens in de eerste helft 2012 gehakt maken van de dan nog sterkere Android concurrentie, voorspelt analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities. Naar verwachting brengt Apple in maart 2012 de iPad 3 uit.

Dat de iPhone 5 de A5-processor van de iPad 2 zou bevatten lag voor de hand en ook de verbeterde camera is allerminst revolutionair te noemen. De nieuwste telg uit de Apple-familie zal ook een verbeterde antenne bevatten. Volgens analist Kuo wordt het nieuwste toestel volgens planning in juni tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC) in San Francisco aangekondigd, maar zullen de eerste exemplaren pas in oktober in de winkel liggen. Net als vele andere techfabrikanten is Apple getroffen door de rampzalige gebeurtenissen in Japan, die maken dat er problemen zijn ontstaan met de levering van onderdelen.

In een video die is opgedoken van een witte iPhone 4 zou daarnaast de geüpdate versie van iOS te zien zijn, zoals deze ook op de iPhone 5 moet gaan draaien. In onderstaand fragment wordt een verbeterde multitasking user interface getoond, waarmee tussen applicaties kan worden gewisseld op de manier zoals de mobiele versie van Safari dat met webpagina’s doet.

0 Reactie(s) op: Apple stelt revolutie uit tot iPhone 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.