Apple stelt hoge resolutie iconen voor iOS-apps verplicht

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 juni 2012 11:20

Nieuws

Ontwikkelaars van iOS-apps zijn vanaf juli verplicht de iconen van apps een resolutie van 1024x1024 pixels te geven. De app-iconen ondersteunen hierdoor de Retina Display van de derde generatie iPad.

Cult of Mac schrijft dat Apple dit in een email aan ontwikkelaars heeft medegedeeld. Al langer raadt Apple ontwikkelaars aan een resolutie van 1024x1024 pixels te hanteren voor iconen van apps. Dit was echter tot nu toe niet verplicht. Door de hogere resolutie verplicht te maken stelt Apple zeker dat de iconen van alle apps zo scherp mogelijk worden weergegeven op de nieuwe iPad.

Email

Apple schrijft in de email: "Nieuw ingediende iOS-apps vereisen vanaf juni iconen en cover art in hoge resolutie. Grote iconen en cover art voor Newsstand moet een minimale resolutie van 1024x1024 pixels hebben. Ga naar de 'Manage Your Applications'-module in iTunes Connect om de iconen of cover art van een app te wijzigen. Voor meer informatie is beschikbaar in de 'Custom Icon and Image Creation Guidelines' in de bibliotheek voor iOS-ontwikkelaars".

0 Reactie(s) op: Apple stelt hoge resolutie iconen voor iOS-apps verplicht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.