Apple start reparatie schermen iPhone 5 in eigen Stores

Door: matthijs-van-den-broek | 04 juni 2013 11:19

Nieuws

Apple is in de VS sinds een paar dagen begonnen met het zelf repareren of vervangen van iPhone 5 schermen. Dat kost, in de VS, 149 dollar. Dat geldt ook voor niet-gebruikers van het AppleCare+ plan.

Het nieuws volgt kort op de drastische wijzigingen in de AppleCare en AppleCare+ die vorige maand bekend werden. Daarin maakte Apple al bekend dat het van plan was om zelf iPhones te gaan repareren in de eigen winkels, en niet meer, zoals gebruikelijk was, een kapot apparaat volledig te vervangen door een ander, bijna nieuw apparaat.

Apple wil met deze verandering kosten besparen, en volgens 9to5Mac zou het zelf repareren van het scherm van de iPhone 5 in de Apple Stores slechts het begin zijn. De kostenbesparing zou oplopen tot 1 miljard dollar.

Een verdere verandering van de AppleCare propositie zou onder andere inhouden, dat abonnementen voortaan niet worden afgesloten per apparaat, maar per persoon. Je kunt dan meerdere Apple-apparaten in je AppleCare plan stoppen en dat zal dan ook weer voor de gebruiker voordelen opleveren qua kosten en gebruiksgemak, denken ze bij Apple.

Mogelijk wordt ook de telefonische helpdesk periode die je krijgt bij iedere nieuwe Apple-aankoop verlengd van 90 dagen naar een jaar, met een mogelijkheid tot uitbreiding tot 2 jaar.

De uitrol van de vernieuwde Apple-care plannen zal beginnen in de VS, maar waarschijnlijk wereldwijd worden doorgezet. Het zal dus nog even wachten zijn totdat je je met kapot gevallen iPhone 5 kunt melden bij een van de Nederlandse Apple Stores.

1 Reactie(s) op: Apple start reparatie schermen iPhone 5 in eigen Stores

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 juli 2014 09:57 Anoniem
  Iphone reparatie No cure no pay

  Uw iPhone reparatie wordt bij iReparatieservice door monteurs met jarenlange ervaring binnen 30 minuten uitgevoerd tegen een scherpe prijs. Breng uw iPhone voor reparatie langs in Rotterdam uitsluitend op afspraak, of stuur deze aan ons op. Wilt u een afspraak maken of wenst u meer informatie of advies? Bel dan naar 010-7370408

  http://www.ireparatieservice.nl/iphone-scherm-vervangen-rotterdam/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.