Apple staat onafhankelijke milieuinspecties toe bij leveranciers

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 februari 2012 20:39

Nieuws

Apple staat binnenkort onafhankelijke milieuinspecties toe bij de fabrieken van tenminste twee twee van zijn leveranciers. De inspecties staan los van de inspecties die de Fair Labor Organisation (FLA) momenteel uitvoert naar de werkomstandigheden in de fabrieken.

USA Today schrijft dat Apple dit tegen een aantal prominenten milieuactivisten in de Verenigde Staten en China heeft gezegd. De inspecties zijn een reactie op een rapport dat vorig jaar naar buiten kwamen over ernstige milieuvervuiling en het gebruik van schadelijke stoffen door leveranciers van Apple.

Twee van de veertien

De inspecties gaan mogelijk in maart dit jaar van start. In eerste instantie zullen de fabrieken van twee Apple-leveranciers worden onderzocht. Het gaat hierbij om twee van de veertien leveranciers die in het milieurapport als milieuonvriendelijk worden omschreven. Op een later moment worden de inspecties mogelijk uitgebreid naar andere leveranciers.

Ma Jun, oprichter van het Institute of Public & Environmental Affairs, zegt dat Apple de resultaten van het onderzoek openbaar hoopt te maken. In dit rapport zou ook de namen van de leveranciers worden genoemd. Wel krijgen leveranciers waar een probleem wordt aangetroffen eerst de gelegenheid het probleem op te lossen.

Werkomstandigheden

De FLA is deze maand begonnen naar een onderzoek naar de werkomstandigheden bij leveranciers bij Apple. De organisatie is begonnen met de inspectie van een Foxconn-fabriek in het Chinese Shenzhen. In eerste instantie leek Auret van Heerden, CEO van de FLA, van mening dat de eerste bevindingen van de inspectie positief waren. Later kwam Van Heerden hierop terug en stelde dat hij verkeerd begrepen was. De FLA zou juist veel problemen in de fabriek zijn tegengekomen.

0 Reactie(s) op: Apple staat onafhankelijke milieuinspecties toe bij leveranciers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.