Apple staat Europese uitgevers toe e-boeken elders goedkoper aan te bieden

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 december 2012 14:14

Nieuws

Europese uitgevers mogen e-boeken voortaan in andere online boekwinkels goedkoper aanbieden dan in de iBookstore. Apple stond dit voorheen niet toe, maar komt nu onderdruk van de Europese waakhond terug op deze regel.

Apple maakt in een e-mail aan Europese uitgevers bekend dat de regel die hen verbood e-boeken elders goedkoper aan te bieden op te schorten. De regel is overigens niet geheel van de baan en blijft in de voorwaarden opgenomen. De komende vijf jaar hoeven uitgevers zich echter niet aan de regel te houden.

Schikking

Het bedrijf achter de iBookstore neemt de stap nadat het bedrijf deze week een schikking sloot met de Europese waakhond, die een onderzoek naar prijsafspraken tussen Apple en uitgevers instelde. Apple verplicht zich met deze schikking concurrent mogelijk te maken en toe te staan dat uitgevers in andere online boekenwinkels een lagere prijs hanteren dan in de iBookstore.

De nieuwe werkwijze geldt voor alle landen binnen de Europese Economische Ruimte. In de praktijk betekent dit dat de regel niet alleen in Nederland, maar ook in België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Zweden komt te vervallen.

0 Reactie(s) op: Apple staat Europese uitgevers toe e-boeken elders goedkoper aan te bieden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.