Apple spreekt met Chinese milieubewegingen over milieuvervuiling

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 november 2011 18:24

Nieuws

Apple heeft onlangs gesproken met vijf Chinese milieubewegingen over milieuvervuiling die Chinese leveranciers zou veroorzaken. De milieubewegingen bekritiseren Apple voor het gebruik maken van mazen in de wet die de vervuiling mogelijk maken.

Dit schrijft Penn Olsen. Negen vertegenwoordigers van de milieubewegingen en vijf Apple-medewerkers hebben deelgenomen aan de gesprekken. Li Li, die bij de gesprekken aanwezig was als directeur van EnviroFriends, zei tegen Penn Olsen dat zij blij is dat Apple tijd heeft vrij gemaakt voor het gesprek. Ze wijst er echter ook op dat het bedrijf de verantwoordelijkheid voor de vervuiling bij zijn leveranciers blijft leggen.

Li stelt verder dat Apple tijdens de gesprekken heeft toegegeven dat het bedrijf van 15 van de 27 leveranciers die beschuldigd worden van ernstige milieuvervuiling inderdaad producten koopt. Apple zou echter niet hebben willen aangeven om welke specifieke leveranciers het gaat.

Apple stelt met 11 van de leveranciers contact op te hebben genomen en de bedrijven gevraagd te hebben hervormingen door te voeren. Met de andere vier bedrijven zou momenteel contact worden gezocht.

Al langer wordt Apple bekritiseerd voor het inschakelen van vervuilende leveranciers. Zo stelde het Chinese Instituut voor Publieks- en Milieuzaken dat Apple leveranciers inzet die de volksgezondheid op het spel zetten voor het milieu te vervuilen en zware metalen en andere giftige stoffen. Ook stelde een milieurapport dat Pegatron, één van de bedrijven die de iPhone produceert, voor ernstige milieuvervuiling zorgt.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Apple spreekt met Chinese milieubewegingen over milieuvervuiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.