Apple sluit overeenkomst met Buma/Stemra voor iTunes Match

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 januari 2012 18:58

Nieuws

De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra kondigt aan met Apple overeenstemming te hebben bereikt over een licentie voor iTunes Match. De contracten voor de licentie zijn getekend.

Door het verlenen van de licentie door Buma/Stemra lijkt het erop dat Apple alle obstakels uit de weg heeft geruimd die de lancering van iTunes Match in Nederland tot nu tot blokkeerde. Gebruikers in omringende landen als België en Duitsland hebben al langer toegang tot iTunes Match. In Nederland had Apple echter nog geen overeenkomst af weten te sluiten met Buma/Stemra, waardoor wij langer op de dienst moesten wachten.

iTunes Match maakt het mogelijk je muziekbibliotheek in iCloud op te slaan. De muziek kan vervolgens vanuit de cloud naar iedere iPod touch, iPad, iPhone, Mac of Windows-machine worden gestreamed. In totaal kun je 25,000 nummers in iCloud opslaan. Met de dienst kun je hierdoor een aanzienlijke hoeveelheid opslagruimte besparen, aangezien je de muziek niet langer op bijvoorbeeld je iPhone hoeft op te slaan. Wel zorgt iTunes Match uiteraard voor een flink hoger dataverbruik.

Om gebruik te kunnen maken van iTunes Match is het noodzakelijk een abonnement af te sluiten. Dit abonnement gaat 24,99 euro per jaar kosten. Het is onduidelijk wanneer iTunes Match in Nederland beschikbaar zal zijn.

0 Reactie(s) op: Apple sluit overeenkomst met Buma/Stemra voor iTunes Match

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.