Apple sleept 90% van alle uitgaven op mobiele apparatuur binnen

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 november 2011 19:32

iPad

Naar schattig gaat 85% tot 90% van alle uitgaven op mobiele apparatuur naar Apple. Apple heeft hierdoor met het iOS-platform en de App Store een flinke voorsprong op Google's Android-platform met de Android Market.

Dit schrijft analist Gene Munster van Piper Jaffray in een mededeling aan investeerders. De analist schat dat Google met de Android Market ongeveer 7% verdiend van de jaarlijkse omzet die Apple genereert met de App Store. Munster verwacht dat Apple de komende drie tot vier jaar een voorsprong blijft behouden op haar concurrenten. Naar verwachting blijft Apple in deze jaren jaarlijks meer dan zeventig procent van alle omzet naar zich toetrekken.

Munster schat dat via de Android Market sinds de opening 245 miljoen dollar aan apps is uitgegeven. Slechts 1,3 procent van alle apps in de Android Market zijn betaald. De App Store genereert aanzienlijk meer omzet, aangezien gebruikers sinds het begin van het nieuwe kwartaal in september ruim 3,6 miljard euro uitgaven in de App Store. 14 procent van alle gedownloade apps in deze periode was een betaalde app.

Bij het maken van zijn analyse heeft Munster zich gebaseerd op cijfers die zijn vrijgegeven door Apple en op data afkomstig uit Androlib, een analysetool voor Android.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Apple sleept 90% van alle uitgaven op mobiele apparatuur binnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.