'Apple schrapte plannen voor televisie al een jaar geleden'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 19 mei 2015 11:04

Mac

The Wall Street Journal meldt dat Apple na jaren van onderzoek de plannen heeft geschrapt voor een eigen televisie. Het bedrijf deed dat vorig jaar al en houdt het (voorlopig) bij de settopboxen van Apple TV.

Na een open brief van Apple-aandeelhouder Carl Icahn laaiden de geruchten weer op rond een eigen tv-toestel van Apple. De televisie zou in ultra-HD resolutie uitgebracht worden en daarnaast een iSight-camera krijgen. Die camera kan gebruikt worden voor videobellen via de televisie. The Wall Street Journal meldt echter dat de plannen voor de Apple-televisie al een jaar geleden geschrapt zijn. Apple houdt het voorlopig alleen bij de settopboxen van Apple TV.

Apple vindt niet genoeg interessante features

Apple startte tien jaar geleden al met het onderzoek naar een eigen televisie. Het bedrijf kwam vorig jaar echter tot de conclusie dat er niet genoeg interessante features te bedenken waren voor de televisie en ziet er daarom (voorlopig) van af. Volgens aandeelhouder Carl Icahn zou Apple een 55- en 65 inch televisietoestel willen uitbrengen in 2016. Apple deed daar zelf echter nooit uitspraken over, al liet Tim Cook wel doorschemeren dat Apple 'nieuwe productcategorieën' op de markt gaat brengen. Voorlopig wordt dat in ieder geval geen Apple tv-toestel.

Icahn spreekt in zijn open brief overigens ook over de elektrische auto van Apple en die wordt volgens de aandeelhouder in 2020 uitgebracht. Apple heeft hier verder niets over losgelaten.

0 Reactie(s) op: 'Apple schrapte plannen voor televisie al een jaar geleden'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.