Apple schrapt orders voor onderdelen iPhone 5

Door: rene-schoemaker | 14 januari 2013 10:04

Nieuws

Apple verlaagt zijn bestellingen voor onderdelen van de iPhone vanwege een tegenvallende vraag. De orders bij de leveranciers van aanraakschermen zijn teruggeschroefd.

Dat meldt de Wall Street Journal, die zich baseert op twee bronnen die niet bij naam willen worden genoemd. In het nu lopende kwartaal zijn de bestellingen voor touchscreens voor de iPhone 5 met liefst de helft verminderd dan wat eerder op de planning stond. Ook voor andere componenten zijn de bestellingen drastisch verminderd. Apple zou de toeleveranciers voor de Kerst hebben geïnformeerd.

Volgens de Wall Street Journal zou de actie van Apple betekenen dat de vraag naar de iPhone 5 tegenvalt. Business Insider maakte daarvan al melding in de eerste week van deze maand, maar speculeerde naast een zwakke vraag naar de smartphone tevens op de mogelijke komst van een nieuwe iPhone in mei of juni. Daardoor zou Apple nu inzetten op het opruimen van de voorraden en het minder produceren van de iPhone 5.

Jongeren vinden iPhone niet cool

Dat de vraag naar de iPhone 5 mogelijk toch tegenvalt, lijkt in overeenstemming met bevindingen van trendwatchers die onder jongeren een omslag hebben gesignaleerd. Apple is niet meer cool, zo zeggen zij in een artikel van Forbes. “Tieners zeggen ons dat het is gedaan met Apple", zegt Tina Wells van jongerenmarketingbureau Buzz Marketing. Volgens haar appelleert Apple nog wel aan de 'coolness' van Generation X en de Millenials, maar niet aan de kinderen van die Millenials. “Zij zijn helemaal in de Surface en Galaxy."

Dat zou voornamelijk komen doordat de iPhone een ouder product is, al wordt er sinds 2007 elk jaar een nieuw model uitgebracht. Daarentegen zijn de Samsung Galaxy en Microsofts Surface nieuw(er). Daarnaast is het voor tieners al helemaal niet cool om met papa's voormalige pronkstuk te lopen als die zijn oude model doorgeeft als hij een nieuwe iPhone koopt.

0 Reactie(s) op: Apple schrapt orders voor onderdelen iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.