Apple schakelt pushmail uit in Duitsland

Door: loek-essers | 24 februari 2012 12:01

Nieuws

Apple zet pushmail van iCloud en MobileMe gebruikers uit binnen de Duitse grenzen. Dit is een direct gevolg van een patentzaak die Apple verloor van Motorola.

"Op grond van een recente patentaanklacht van Motorola Mobility kunnen gebruikers van iCloud en MobileMe hun iCloud- en MobileMe e-mail op het moment niet naar hun iOS-apparaten laten pushen, als zij zich binnen de Duitse grenzen bevinden", deelt Apple mee. Bij MobileMe geldt de beperking ook voor de pushservice van Contacten en Kalender-items.

E-mail nog te ontvangen

Het bedrijf benadrukt dat e-mail wel nog binnenkomt, maar alleen wordt opgehaald als het mailprogramma wordt geopend, als de gebruiker handmatig de opdracht geeft mails op te halen, of als het mailprogramma zo is ingesteld dat mail periodiek wordt opgehaald. Push e-mail van andere diensten, zoals bijvoorbeeld Microsoft Exchange ActiveSync, worden hier niet door geraakt.

Motorola spande een rechtszaak aan tegen Apple over pushmail, omdat het bedrijf een patent heeft op die technologie. Motorola en Apple liggen al langer in de clinch en bestoken elkaar over en weer met patentzaken en verbodseisen. De rechter stelde Motorola begin februari in het gelijk.

'Patent ongeldig'

"Apple denkt dat het patent van Motorola ongeldig is en gaat in hoger beroep", meldt de iCloud-maker. Op de site worden verder tips gegeven aan gebruikers om toch zo snel mogelijk aan hun mail te komen.

Begin februari werd al verwacht dat Apple genoodzaakt zou zijn om pushdiensten uit te schakelen. Dit om een im- en exportverbod van iOS-apparaten in Duitsland te voorkomen.

0 Reactie(s) op: Apple schakelt pushmail uit in Duitsland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.