Apple: Samsung moet verbodseis ook in VS intrekken

Door: andreas-udo-de-haes | 03 januari 2013 15:51

Nieuws

Apple wijst de Amerikaanse rechter op de hypocrisie dat Samsung zijn eis tot een iPhone-verbod alleen intrekt in Europa maar niet elders, zoals in de VS.

Samsung is hypocriet en tracht de Europese antitrustzaak buiten de Amerikaanse procedures te houden, betoogt Apple bij de handelsautoriteit ITC. Half december maakte Samsung onverwachts bekend dat het alle eisen van een verbod op de iPhone en iPad op basis van inbreuk op essentiële patenten in Europese rechtszaken liet varen, 'in het belang van de consumenten'.

Samsung hypocriet

Als dat echt zo is, waarom geldt dat dan niet voor de Amerikaanse consument? “Het eisen van een verkoopverbod in Amerika is even schadelijk voor de Amerikaanse consument als het eisen van een verkoopverbod in Europa is voor de Europese consument", sneert Apple.

De echte reden dat Samsung zijn eisen inslikte is natuurlijk de antitrustzaak tegen Samsung van de Europese Commissie (EC), constateert Apple, die dat als nieuw feit aanvoert in de ITC-procedure, meldt de IDG Nieuwsdienst.

En inderdaad, drie dagen na Samsung's terugtrekkende beweging kwam de EC alsnog met een formele aanklacht tegen het Koreaanse bedrijf wegens patentmachtsmisbruik.

Apple weigert licentie

Volgens Samsung is het ITC-proces echter te ver gevorderd om nog nieuwe feiten toe te laten. Bovendien heeft een administratieve rechter van de ITC in een eerdere zaak al geconcludeerd dat Samsung géén misbruik maakt van zijn patentmacht. Sterker nog, het is Apple die categorisch weigert een FRAND-licentie te nemen, concludeerde deze rechter.

“Wij verwachten dat het bewijs zich ook in Europa zal opstapelen om tot een vergelijkbare conclusie te komen", schrijft Samsung in zijn weerwoord aan de rechter.

0 Reactie(s) op: Apple: Samsung moet verbodseis ook in VS intrekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.