Apple's kaartenapp verbruikt 80 procent minder data dan Google Maps

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 oktober 2012 20:18

iPad

Apple's eigen kaartenapp in iOS 6 ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. De app blijkt echter ook een voordeel te hebben ten opzichte van Google Maps. Apple's kaartenapp verbruikt namelijk veel minder energie dan de concurrerende app van Google.

Cult of Mac schrijft op basis van appontwikkelaar Onavo dat de app Kaarten in iOS 6 maar liefst 80 procent minder energie verbruikt van Google Maps. Onavo is een bedrijf dat gebruikers wil helpen bij het optimaal profiteren van hun databundel. Google Maps maakt gebruik van rasterafbeeldingen, die tot gevolg hebben dat iedere keer dat je in- of uitzoomt op de kaart nieuwe data wordt gedownload.

Vectorafbeelding

Dit is bij Apple's variant niet het geval. De Kaarten-app maakt gebruik van vectorafbeeldingen die met behulp van een wiskundige berekening ter plekke worden berekend. De app hoeft hierdoor niet continu nieuwe data te downloaden, met een lager dataverbruik tot gevolg.

Onavo deed een vergelijkende test waarbij zoekopdrachten voor meerdere Amerikaanse steden, adressen en vliegvelden werden uitgevoerd. Hierbij werd zowel in- als uitgezoomt op deze locaties. Google Maps bleek gemiddeld voor iedere stap 1,3MB te downloaden. Apple's kaartenapp verbruikte tijdens het uitvoeren dezelfde stappen gemiddeld slechts 271KB.

Onder vuur

Apple's kaartenapp is de laatste tijd vooral negatief in het nieuws gekomen. Zo bleek de kwaliteit van de kaarten in Apple's app aanzienlijk lager te zijn dan die van Google Maps. Apple beloofde hierop beterschap en ging naarstig op zoek Google Maps-ingenieurs om de kaartenapp te verbeteren. Ook nam het bedrijf de claim dat Kaarten de krachtige kaartenapp ter wereld is terug.

0 Reactie(s) op: Apple's kaartenapp verbruikt 80 procent minder data dan Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.