Apple’s Kaarten-app toont fictieve straatnamen in Afghaanse hoofdstad

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 januari 2013 13:42

iPad

Apple’s navigatie-app blijkt een aantal opvallende straatnamen te bevatten. In de Afghaanse hoofdstad Kabul is volgens Kaarten zowel de straat ‘MoJo Way’ als ‘Bad Monkey’ te vinden. De vreemde straatnamen zijn waarschijnlijk door Afghaanse studenten als grap in de kaarten verwerkt.

Wall Street Journal’s Yaroslav Trofimov meldt op Twitter dat Apple’s navigatie-app gebruik maakt van oude kaarten van het crowdsourceplatform OpenStreetMap. Het bedrijf blijkt hierbij echter niet alle straatnamen te hebben gecontroleerd. De kaart van Kabul is gemaakt door een groep studenten van een Afghaanse universiteit. Kabul is echter een stad waarin niet iedere straat een straatnaam heeft. De studenten hebben daarom straten zonder straatnaam zelf een fictieve straatnaam gegeven.

De straat ‘Bad Monkey’ in Kabul, Afghanistan

Geen update

De aanwezigheid van de zelfverzonnen straatnamen in opvallend, aangezien veel straatnamen inmiddels op de kaarten van OpenStreetMap zijn verbeterd. “Het probleem is dat Apple een oude versie van de OpenStreetMap-data heeft gekopieerd en deze sindsdien niet heeft geüpdatet. ‘Persoonlijke’ straatnamen staan hierdoor nog steeds op de kaarten, ook als deze inmiddels al zijn verbeterd”, zegt Kate Chapman, directeur van het OpenStreetMap-team tegen UN Dispatch.

MoJo Way in de Afghaanse hoofdstad Kabul

“Het feit dat Apple de data niet updatet toont aan dat de stimulans om kaarten te verbeteren bij veel mensen simpelweg ontbreekt”, stelt Chapman. De straatnamen zijn op dit moment overigens niet meer te vinden in Kaarten.

0 Reactie(s) op: Apple’s Kaarten-app toont fictieve straatnamen in Afghaanse hoofdstad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.