Apple's iTV draait op aangepaste versie van chips uit iPhones en iPad's

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 december 2011 17:04

Nieuws

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Advanced Semiconductor Engineering en Siliconware Precision Industries zijn in de race voor contracten rondom de iTV van Apple. De bedrijven gaan mogelijk op maat gemaakte ARM-gebaseerde chips produceren.

Dit schrijft Digitimes. De chips zouden een aangepaste versie zijn van de chips die Apple in de iPhone en iPad gebruikt. Denk hierbij aan de A4-processor uit de iPhone 4 en iPad en de A5-processor uit de iPhone 4S en iPad 2. Een aangepaste versie van de A4-processor wordt momenteel al gebruikt in de Apple TV.

De website schrijft verder dat Foxconn Electronics waarschijnlijk de order binnen gaat slepen voor het in elkaar zetten van de iTV. De bronnen van Digitimes verwachten dat Apple de standaarden voor de hardware van de iTV tegen het eind van het tweede kwartaal van 2012 klaar heeft.

Rond deze periode plaatst Apple naar verwachting ook de eerste bestellingen voor op maat gemaakte chips en andere onderdelen bij haar leveranciers. De bronnen verwachten dat de iTV tegen het eind van 2012 op de markt verschijnt.

De nieuwe geruchten volgen kort op geruchten die stellen dat Samsung Electronics chips voor de iTV gaat produceren. Sharp zou begonnen zijn met de productie van schermen voor de televisiesets. Naar verwachting lanceert Apple meerdere modellen van de iTV, waarbij 32 en 37 inch als maten worden genoemd.

0 Reactie(s) op: Apple's iTV draait op aangepaste versie van chips uit iPhones en iPad's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.