Apple's iCloud niet voor Windows XP

Door: uhro-van-der-pluijm | 09 juni 2011 14:25

Nieuws

Apple’s clouddienst iCloud komt niet beschikbaar voor gebruikers van Windows XP. Het bedrijf zet daarmee de helft van alle computergebruikers buitenspel.

Apple kondigde begin deze week op de WWDC haar nieuwe clouddienst iCloud aan. Daarmee kregen gebruikers gratis online opslag en synchronisatie van e-mail, contacten en agenda’s. Om deze dienst hebben gebruikers de nieuwste versie van iOS en de nieuwste versie van iTunes nodig.

Helft van de gebruikers

Uit het begeleidende persbericht van Apple blijkt echter dat gebruikers van Windows XP buiten de boot vallen. De nieuwste versie van iTunes werkt namelijk alleen met Windows Vista en Windows 7, zo meldt The Register. Daarnaast kunnen Mac-gebruikers met Mac OS X 10.5 (Leopard) en 10.6 (Snow Leopard) er gebruik van maken.

Op die manier sluit Apple meer dan de helft van alle computergebruikers ter wereld buiten. Windows XP heeft internationaal gezien nog ongeveer 52 procent marktaandeel. In Nederland is het besturingssysteem uit 2001 weliswaar niet langer de grootste maar heeft het ook nog altijd een marktaandeel van zo’n 32 procent.

Apple niet de enige

Waarom Apple gebruikers van Windows XP niet laat profiteren van haar gratis clouddienst is onbekend. Technisch gezien lijken er geen restricties in dat besturingssysteem te zitten die de werking van iTunes frustreren. Opvallend is dat Apple zelf voor applicaties op haar eigen OS ook altijd alleen de huidige en de vorige versie ondersteunt. Net zoals nu bij Windows dus.

Apple is overigens niet de eerste die gebruikers van Windows XP buitensluit. Microsoft zelf doet dat al met Internet Explorer 9 en de gratis softwaresuite Windows Live Essentials met daarin onder andere Windows Live Messenger is sinds oktober al niet meer beschikbaar voor XP.

0 Reactie(s) op: Apple's iCloud niet voor Windows XP

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.