Apple's App Store is meer waard dan concurrent Research in Motion

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 december 2011 19:00

Nieuws

Apple's App Store is meer waard dan Research in Motion (RIM). Al langer gaat het niet goed met RIM. Onlangs bleek dat de verkoopcijfers van het bedrijf dit jaar opnieuw zijn gedaald. De prijs van de aandelen van RIM is hierdoor omlaag geschoten.

Dit schrijft smartphone-analist Brian S. Hall op zijn blog. De analist baseert zich onder andere op een analyse van Trefis over de waarde van App Store. Je kunt op dit moment één aandeel in RIM kopen voor 13,44 dollar of 10,30 euro. In totaal is RIM hierdoor 7,04 miljard dollar of 5,39 miljard euro waard. Dit is minder dan de 7,08 miljard dollar of 5,42 miljard euro die de App Store van Apple naar schatting waard is.

De App Store vertegenwoordigt hiermee twee procent van Apple's totale marktwaarde. Apple is op dit moment 354 miljard dollar of 271 miljard euro waard. De prijs van RIM-aandelen is flink onder druk komen te staan nadat RIM vorige week bekend maakte minder BlackBerry's te hebben verkocht dan het jaar ervoor. Daarnaast heeft RIM in het laatste kwartaal slechts 150,000 PlayBook's weten te verkopen.

0 Reactie(s) op: Apple's App Store is meer waard dan concurrent Research in Motion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.