Apple's antenne-expert waarschuwde Jobs

Door: ernst-jan-hamel | 15 juli 2010 17:38

Nieuws

Al ruim voor de release van de iPhone 4 wist Apple dat het antenne-ontwerp tot wegvallende telefoongesprekken kan leiden. Een antenne-expert kaartte dit al vroeg aan bij Steve Jobs zelf.

Vorig jaar waarschuwde Apple's eigen antenne-expert Ruben Caballero zijn baas Steve Jobs dat het plaatsen van antennes in de metalen ring rond het toestel tot problemen zou kunnen leiden. Dit schrijft financieel persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Operator waarschuwde ook

Het designteam van Apple hield Jobs en de andere Apple-topmannen meerdere prototypes voor, waarbij gekozen om de antenne in ring rondom de iPhone. Tijdens die sessies liet Cabalerro weten dat de uiteindelijk gekozen antennedesign zou kunnen leiden tot wegvallende telefoongesprekken.

Ook een van de partner operators waar Apple mee samenwerkt, waarschuwde al voor de release van de iPhone 4 voor mogelijke problemen met de antennedesign. De hardwareproblemen bleken uit tests die door operator zelf werden uitgevoerd.

Deze onthullingen zijn koren op de molen van de critici en betekent dat Apple nog veel dieper in de problemen kan raken dan tot nog toe het geval was.

Menselijke huid

Een Deense professor voorspelde ook al voor de winkelrelease dat het antennesysteem van Apple, dat verre van nieuw is, problematisch is omdat de antennes open aan de oppervlakte liggen en dus aangeraakt worden. "De menselijke huid zal in ieder geval een remmend effect hebben op de antenne", zei Pedersen tegen een Deense nieuwssite.

Vrijdagavond Nederlandse tijd geeft Apple een persconferentie over de iPhone 4. Waarschijnlijk gaat dit over de hardwareproblemen van de nieuwe iPhone. In iOS 4.1, waarvan een testversie woensdag verspreid is naar app-developers, zijn signaalstreepjes groter zijn dan voorheen en wordt het daadwerkelijke signaal eerlijker weergegeven. Jarenlang heeft de iPhone het signaal structureel te rooskleurig weergegeven. Aan het signaal zelf veranderd overigens niets door de update.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple's antenne-expert waarschuwde Jobs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.